Iklan Nuffnang

Thursday, February 17, 2011

Contest Diet

Selepas fikir sedalam2nya, i created contest diet. Sebab utama we need support from each other.


Di bawah adalah beberapa Terms & Conditions
  1. Peserta Perempuan atau Lelaki hanya mempunyai BMI tinggi saja boleh join. Dia mestilah overweight or obes. Boleh cek sendri di

    http://calculators-free.com/body-mass-index-bmi-calculator-10 - BMI CALCULATOR LINK


  2. Diet berpandu pada kalori kita ambil dalam sehari. Tidak boleh lebih 1200kl/day. Kalau terlebih tak pe, tiada penyingkiran dalam contest ini, yang penting jujur, kalo berat naik tu sila tanggung sendiri.
  3. Wajib create account di http://www.myfitnesspal.com/ utk update FOOD DIARY. Tak main taip2 sirik dalam post. Tidak faham boleh tanya saya.
  4. Ubat diet or supplement dibenarkan. Risiko atas anda sendiri.
  5. Peserta update gambar, berat(ada pic timbang ok) dan tinggi terkini pada 01/03/2011. Kemudian dikehendaki update BLOG atau FACEBOOK setiap hari atau lumpsum pon boleh sbb FOOD DIARY hari2 kene update, nnt leh printscreen post semua sekali kat blog nnt. Berat di ambil setiap pagi SELASA.
  6. Contest start from 01/03/2011 till 31/05/2011. 3 bln yg tak banyak cuti... maybe kuranglah agenda2 makan2

Macam mana nak register contest ini?

  • Sila follow blog ini dan copy and paste gambar ini di side bar blog anda, senang nak tau anda tu contestant.
  • Sila buat bayaran sebanyak RM10.00 sahaja di
Nama : NOORCAHAYA BT MOHD NOOR
Account No : 01220017953528
Bank : CIMB

Kalau dah bank in sila email bank in slip or acknowledgement slip




Hadiah ????

Duit bayaran akan dikumpul. Hanya pemenang no 1, 2, dan 3 akan menerima sebyk 50%, 30% dan 20% dari bayaran atau duit terkumpul itu. Harap ramailah masuk, jadi wang pon besar.


Saya sangat2 berharap, dengan diet berkumpulan lebih berjaya. Ape lagik jom join. Tinggalkan link anda di bahagian comment

Kalau ada apa2 boleh contact saya di email noor_cahaya78@yahoo.com.my

84 comments:

mabs_pay said...

Saya nak join...hehheheh

noorcahaya said...

ok.. ni eja kan... u r no 1. :)

noradzlina.kamdani said...

wah....sy nk join...nnt sy dh buat payment sy infm...

noorcahaya said...

ok bebeh :)

noorcahaya said...

apa2 pon sila kira BMI dulu ye, kalo normal tak mo ek.. kita yg over2 nih jeles.. hahaha

mabs_pay said...

ok,tq..nnt sy inform bila da bayar...BMI sy 34.7..huhuhu...obese~~~

noorcahaya said...

okkie dookie

noradzlina.kamdani said...

no.6 1-3-31.3?
sile tgk tarikh semula...kt gambo sampai 31.5

noorcahaya said...

hahahah.. tajam sungguh mata mu.. guwe edit yek

Nisak said...

wah... bagusla kak cha... i lap u.. hehehe

anitadiana said...

salam noor,kak ita pun nak join gak...lina join gak..ok lah tu..ita dah promo kat blog dan kekawan opis...nanti kak bank in..baru comformkan bmi kak ita 48.63..obes sesangat...

Ummi Ammar said...

eh.. cara dietnya camana cahaya? macam SNTN jugak kah?

Ummi Ammar said...

Sorry... tadi belum baca betol betol.. Now sy dah paham.. Insyallah sy join.. :)

noorcahaya said...

nisak.... ko tak leh masukkk. :)

anita.... ok tq.... teruja uuu.. heheh

Ummi.. ok ye.. paham...nasik tak de tak leh lah... dpt seciput sehari pon jadik.. hehehe

Ummi Ammar said...

Noor, sy punya BMI 26.4 consider oevrweight. Preobesiti. Nanti sy transfer fulusnya ye... dah siap register food diary dah... thankssssss for this contest..

noorcahaya said...

ok ummi, leh capai berat ideal kalo bleh...

iqien said...

i nk join gak

EZAN IDMA said...

waa. hebat contest ni saye nak join!

noorcahaya said...

iqien n Ezan, sila kira bmi dulu ye...:)

ain gojes said...

nak join... =)

noorcahaya said...

ain gojes.. hehehe ..boleh, kira bmi, kalo lepas ok, tp blog awak tu blog business, kang nak update tk cung, pe kata create one more blog just for diet.. acam?

maira said...

nak join jugak..

aini said...

tq for invite...saye mahu join!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hehe...semnagat menjelma dengan serta merta:)

noorcahaya said...

maira ok welcome

aini.... ok welcoe jugak


semua nnt saya update nama2 yang kata nak join...

yannalayola said...

ME yg tercari² akhirnya jumpa jugak geng yg nak buat contest diet nih... nnt sy join..

noorcahaya said...

yanna.. kenapa tak boleh masuk your blog ye

yannalayola said...

ehh yer ker.?? guna internet explorer ker mozilla firefox....

anyway, sy dah bank in yer ..
Ref No. : 94930617
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 12320000521208
Account Type : Savings Account-i
Transferred To : 01220017953528 Add to Favor List
Beneficiary Name : NOORCAHAYA BT MOHD NOOR
Transferred Amount : RM 10.00
Email Alert : noor_cahaya78@yahoo.com.my

noorcahaya said...

yanna, sudah boleh buka, guna MF. ape2 ok tq payment... semangat semangat .. hehehe

N a d i a said...

nak join gak!

boleh?

noorcahaya said...

boleh nadia, kira bmi... sy masukkan nama dlm list dulu k. :)

N a d i a said...

BMI saya 34.7. Huhu

Nanti saye transfer $$$ Okey!

First time join contest. excited!

noorcahaya said...

ok nadia... kite geng....

ZiE FAUZi said...

macm nak join.. tp tak pasti lg.. uhukkk... sebab kt rumah boleh la control mkn, blik kg tak boleh.. wajib mkn, dan kebnyakkan mknan disuakan kat zie,sebab diorng tahu zie suka makan..huhuhu..

yannalayola said...

hhahhaaa... mlm ni ME balik kg.... dpt tak gak nyer kan... adooiii....

Mak Doyah said...

saya nak join la......BMI 30.4 ,

noorcahaya said...

zie, tiada paksaan, selalu ke balik kg, dlm 3 bln contest sy tgk tk byk public holiday, kalo balik kg sediakan TRIPO-X, g tgk entry b4 ni

yanna.. sediakan tripo-x hehhehe

Doyah.. jom jom.... baca T&C ok... prepare awal2.. hehe

noorcahaya said...

doyah ni bukan yanawani ker (@_@)

Mak Doyah said...

noorcahaya , bukannnn..hehehehe

FiLaQi ( Lootfi, Ila & Aqilah ) said...

Assalamualaikum..akak sy nak masuk la contest ni..sy baru je buat blog

Mimi Sharif said...

saya nak join.....
jap nak transfer....

Mimi Sharif said...

Ref No. : 94972075
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 12110012130526
Account Type : Savings Account
Transferred To : 01220017953528 Add to Favor List
Beneficiary Name : NOORCAHAYA BT MOHD NOOR
Transferred Amount : RM 10.00
Email Alert : noor_cahaya78@yahoo.com.my
Available Balance : RM
Remarks : contest diet - mimi_sharif

Transaction Date, Time : 20-Feb-2011 20:21:08 PM
http://cheapestvillage.blogspot.com/

ayunie353 said...

sy pn nak join. Count me. Nanti sy wat payment sy bgtau

noorcahaya said...

filaqi... sy dah masukkan dlm list.. leh cek list :)

miri.. ok tq.. dah update :)

ayunie... ok, sy dah masukkn dlm list.:)

syida said...

nak join jugak....nanti dh byr saya bgtau

noorcahaya said...

syida.. boleh ajeeee.. tp tgk blog, cam sikit lagik je nak dpt target.... bmi brape ye

noradzlina.kamdani said...

kak, nnt tlg ajo tutorial camnhe nk key in food calori..dh daftar fitness pal tu tp xtau camne nk key in food entry he he he...tolong ek..TUTORIAL STEP BY STEP tau..love u...

noorcahaya said...

lina.. nnt akak post entry utk tu, petang sket lah...

Kehelan said...

nak join jugak... nnt sy timbang dulu... tp kompem overweight

ilasofi said...

akak..kalo diet tak ikut kalori ok tak..susah la nak kira dlm myfitnesspal tu..sy skrang ngah diet karbohitrat..

ilasofi said...

ilasofi = FiLaQi

noorcahaya said...

Kehelan agi link blog, taktahu yg mana satu nak add kat list contestant. :)

ilasofi.... tak kira lah diet carbo ker, atkins ker , say no to nasi ker, janji calori 1200 kebawah je sehari... saya nak entry fasal food diarylah ni

watie said...

Your Body Mass Index (BMI) is: 27.9.

This would be considered overweight.

Sy nk join jgk.....

noorcahaya said...

ok watie, sy masukkan nama dlm list tq :)

Kehelan said...

noor cahaya... sy akan guna blog kehelan-contest.blogspot.com

nnt sy buat entry & masukkan duit, selewatnya jumaat ni... insyaAllah

aullea said...

Your Body Mass Index (BMI) is: 35.3.

This would be considered clinically obese.

nak join jugak. tp kalau x hari2 updet dlm myfitness tu xpe ke? sbb takut semangat seminggu dua je pastu ke laut balik..

noorcahaya said...

Kehelan.. sy dah masuk kan dlm list.. tq =)

oh Aullea, awak duduk depan pc update myfitnesspal tu byk dah bakar kalori hehe... gini, kalo malas awak tulis buat note awk mkn ape hari2. so nnt 1hari awak update myfitness sekaligus utk 1 week n printscreen, pehtu upload kat entry, kene buat, kalo tak buat, camana nak pantau ape kita mkn, kalo ade yg rase tak bagus pemknan awak, sy akan tegur, awak pon leh tegur sy... nnt kalo awak tk update, pastu awak marah berat tetap naik, nnt nak salahkan saya ker? jomlah.... kite semua kene buat keje yg sama dlm kontest ni

Kehelan said...

ok... sy dh buat entry... dh sign up fitnesspal dan jugak dh bank in duit... slip nnt sy emelkan... thanx! harap kita semua berjaya! :)

http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/02/contest-diet.html

noorcahaya said...

ok kehelan, sama2 good luck... tq =)

EZAN IDMA said...

salam :) already make payment! Check ur email sis :) Thanks :)

noorcahaya said...

waalaikumsalam... received. tq =)

leeja said...

Leh join lg tak?

noorcahaya said...

Leeja.. boleh kalao bmi overweigh or obes, kalo ok sy masuk kn dl list

Cik Jue said...

cahaya...Cik jue dah buat payment.cek email yer..bmi garenti lulus.

http://duniacikjue79.blogspot.com/

juare said...

cahaya sy nak join boleh lg ker...

juare said...

cahaya sy nak join boleh lg ke...

noorcahaya said...

bolehhhhhhhhhhhhhhhhhhh... nak masuk list tak? bmi?

noorcahaya said...

cik jue.. gerenti lulus ekk.. adehh pengsan dgr.. kakakaka

juare said...

ok msk sy dlm list yerk..bmi 32.1 obes sudahhhh...tqvm nnti sy dh bankin sy roger yerk....

noorcahaya said...

ok juare.. you are in.....

leeja said...

cahaya, my bmi dah obes.
so, sy confirm nk join
link sy, http://diarydietleeja.blogspot.com

noorcahaya said...

ok leeja.. diet start arini ok...

bear said...

alaaa..ble join lg ke?

noorcahaya said...

bear.. bolehhh...asal boleh ketchup...sy pon mmg bg masa 1 week jek lepas contest start, lepas ni tak boleh masuk setelah berat pertama di ambil...

Madkin's Babyy said...

boleh masuk lg ke? :)

noorcahaya said...

babyy.. boleh.. janji boleh catch up... (sy baru perasan aku asek ckp ketchup b4 tis.. muahahaha)

Kak Aya said...

saya baru je tengok post ni, masih boleh join lagi ke?

noorcahaya said...

aya nak ker.. nak boleh jek.. janji leh kejo kitaorg.. heheh.. kalo nak byr RM10 utk kumpul duit hadiah dan follow yg termampu kat t&c.... kalo ok bg confirmation sy masuk dlm list

NaNa said...

boleh join lagi ke nih?? he3...tetiba baca pos nih cam best jek ....

noorcahaya said...

nana kalo nak ikutlah ape yg sy komen atas ni.. nan nak start soklah.. dgn berat terbaru esok... ape2 email dekat noor_cahaya78@yahoo.com.my =)

noorcahaya said...

CLOSED

eila..laila..norlaila... said...

ala...dh close ker?? bru jer nk join

MummySISSFI Corners said...

saya pun baru tgk post ni..boleh join lagi tak

TEFiN said...

Salam ramadhan. Boleh join lagi tak?

Anonymous said...

[p]Republicans alone the affirmation they were appliance aldermanic rules to baffle the action and said there was no votes of any array [url=http://www.mbtboots.co.uk] mbt footwear sale[/url] on baby business lending . It also helps make wearing these walking shoes rather a unique knowledge to say the least, [url=http://www.mbtshoeswomen.co.uk] mbt footwear uk[/url] and rather a workout . Crichton [url=http://www.mbtstores.co.uk] cheap mbt shoes sale[/url] Medal) . Fitness Walking is the claim to its fame, but the Masai Barefoot Technology comes in several flavors so there is a shoe that [url=http://www.mbtshoeswomen.co.uk] mbt shoes clearance[/url] meets any needs . [url=http://www.mbtstores.co.uk]mbt for sale[/url] Walk . When making [url=http://www.cheapmbtboots.co.uk]mbt sale[/url] a down coat for your dog, use the filling from an old down vest and tightly-woven water resistant fabric . The consultation area [url=http://www.mbtshoeswomen.co.uk] mbt shoes uk[/url] featuring the most major impact isthat of e-Security leaders services, Which grow from $450million in 2001 to $1.[/p]



[url=http://rk.oasgame.com/forum/posting.php?mode=reply&f=4&t=1157]There Offer the cheap MBT for mens online with good quality 1f[/url]
[url=http://robotikstudenter.com/forum1/2-svammel/forum1/listcat]Here Offer the cheap MBT for women online with good quality 9y[/url]
[url=http://www.mayaexplor.com/mayaexplor_forum/posting.php?mode=newtopic&f=7]There Offer the discount MBT for women online with high-quality 1w[/url]
[url=http://www.drr.go.th/webboard/index.php?action=post;quote=129701;topic=15219.79155;last_msg=258033%5Dwe]Here Offer the discount MBT online with good quality 7k[/url]
[url=http://sixc.me/solis/forum/posting.php?mode=quote&f=6&p=31467]There Offer the cheap MBT for mens online with good quality 4o[/url]

Followers

Reach The Goal

Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

BMI

Weight:


Height:



Your BMI is:

Popular Posts

nuffnang