Iklan Nuffnang

Monday, February 28, 2011

Ape kene buat esok on 1st March

Hai member... excited? seram sejuk? biase2 jek? full confident? ewah.... saya excited jek...

Sok bermula our journey selama 3 bln dalam diet mission utk shape up our body.... senang cite nak KURUS. nak SLIM... ye tak ye nih... bayang kan yg obes2 turun 15kg.... wahhh heaven.. yg overweight dpt ideal weight.... cat walk terossss... ok lah... kita tgk ape kene buat utk esok dlm entry.

  1. upload pic terkini
  2. berat terkini di atas timbang/scale
  3. bmi terkini dan resultnya
  4. make sure kat blog ade weight loss ticker, tak kesah lah dari myfitnesspal ker, dari lilypath ker.. kene rajin update ok... ticker ni mestilah start dari 1 march, tak mo yg lama2.. (recommended use ticker from myfitnesspal)


Mulai 2 March cara update ialah :-


Cara pertama
  1. Upload FOOD DIARY everyday - printscreen dan upload dlm blog. ( update 2/3/11 adalah utk menu day 1 on 1st march)
  2. Berat dan ulasan

Cara kedua
  1. Upload FOOD DIARY once a week - maksudnya, update dlm food diary tetap everyday, kalo tak sepat, tulis note, nanti senang, update 1 shot, printscreen each day dan post entry sekaligus, contoh update for day1 to day 7.
  2. Berat dan ulasan

Bila berat di ambil kira?

Setiap SELASA semua contestant kene update blog. Tak sempat jugak boleh tinggalkan komen kat blog ini tetapi make sure kene jugak update sbb saya akan BW ke blog anda utk pengesahan.

Nak guna Diet apa?

Suka hati lah, tp saya nasihatkan calori dl lingkungan 1200cl/day... tak kira SNTN ker, atkins ker, janji calori 1200 bagi mencapai berat yg di idamkan, ape guna SNTN contohnya mkn byk calori walau berjaya lepasi halangan tidak mkn nasi? kalo betul2 tak mkn nasi tp calori 1200 je, insyaAllah, can loss 5kgs in 5 weeks.

Ape lagik yek... hmmm kalo ade apa2 tinggalkan komen...





11 comments:

N a d i a said...

Tak sabar nak mulakan contest!

Minggu lepas balun makan masa g kursus. uhuhuhuhu

Tilot said...

nak tanya...yang cara pertama tu.. kalau upload food dairy hari-hari.. kena timbang hari-hari jugak ke? tak boleh update berat seminggu sekali?

noorcahaya said...

nadia... sedih ni tak dpt mkn ns goreng ayam.. kalo mkn balik keje nih... kompom sok pagi berat cam asal mula2 kat bloh nih... tak pe... sabooo

tilot... terserah.. ade org tak suke timbang2 hari, so boleh lah update setiap selasa, tp yg gian tenggek atas scale tiap2 pagi leh lah update....

yannalayola said...

eheheee.... chaiyok!!chaiyok!!!

juare said...

rasa berdebor-debor plak nie..ape hal plak yerk..excited kot..huhu

noorcahaya said...

chaiyok semua.. ganbatte.. hihih cina jepon semua boleh

Tilot said...

ok kak! ganbate sume!!! =)

noradzlina.kamdani said...

tolong ajo nk print screen..sy dh cuba bnyk kali tp xmo hu hu hu xpandai la....klu x lin bg password utk fitnesspal dkt akk, nnt akk tgk ok x?

EZAN IDMA said...

YEah. da start :)

noorcahaya said...

lina... dah tgk tutorial pon tak boleh ek.. ajaran sesat kot tu.. ok gini dong... lepas siap food diary, awak gi view then full screen, pastu awak agak2 food diary tu leh napak 1 page macam usual sy posttu kan, pastu tekan printscreen kat keyboard, 1000 kali pon tak pe... pastu exit full screen, terus gi PAINT, tau kan paint kat mana? then kat PAINT klik EDIT then PASTE, pastu adjust je lah... buang yg mana tak mo... try buat dulu

noorcahaya said...

ezan.... start dah.... =)

Followers

Reach The Goal

Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

BMI

Weight:


Height:



Your BMI is:

Popular Posts

nuffnang